U bent hier: Home Tibet Grote rondreis Tibet en Nepal Programma

Grote Nepal-Tibet groepsreis

18-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis
Van 3 tem20 oktober 2015

Bekijk de prijzen van dit programma


Dag 1: BRUSSEL

Afreis uit Brussel.

Dag 2: KATHMANDU (D)

Aankomst Kathmandu, gevolgd door transfer naar hotel. Rest van de dag vrij.

Dag 3: KATHMANDU (O + L + D)

Eerste dag verkenning van de stad met oa. de stupa van Swayambunath en Kathmandu zelf met het Durbar Square. Ondertussen worden ook de visumformaliteiten voor Tibet geregeld.

Dag 4: KATHMANDU (O + L + D)

Sightseeing met oa Patan, Pashupatinath en Boudhanath. In Patan, de 2e koningsstad, wordt het museum en het Durbar Square bezocht. Pashupatinath ligt aan de heilige Bagmati rivier en is de crematieplaats voor de Hindoes terwijl in Bouddhanath, een boeddhistisch centrum van Tibetanen, de grootste stoepa van de Kathmanduvallei staat met rondom talrijke Boeddhistische kloosters.

Kathmandu, vertrekpunt van ons avontuur Boeddhistische monniken

Dag 5: KATHMANDU (O + L + D)

Nieuwe dag sightseeing in de Kathmanduvallei met oa. Dakshinkali, Shes Narayan met z'n prachtige beelden, Chovar en Kirtipur. Elke dinsdag en zaterdag worden in Dakshinkali door devote Hindoes dierenoffers aan de godin Kali gebracht. Kirtipur is een typisch Nepalees stadje op een heuvel gelegen en biedt een fantastisch uitzicht op de Kathmanduvallei.

Dag 6: KATHMANDU - TSEDANG (O + L + D)

Lokale vlucht van Kathmandu naar Lhasa, Tibet, gevolgd door transfer naar Tsedang, gelegen op een hoogte van 3.415m. Bezoek in de namiddag aan de kloosters van Yambulakhang en Chaduk.

Dag 7: TSEDANG (O + L + D)

Sightseeing te Tsedang: Chongke Tom ('Tomb of King') en het Samye Klooster met zijn vallei: de wieg van de Tibetaanse beschaving. Het Samye klooster is het eerste klooster van Tibet en heeft de vorm van een mandala.

In Tsedank bezoeken we onder andere het 
              klooster van Yambulakhang De uitgestrekte vlaktes in de Tsedang vallei

Dag 8: TSEDANG - LHASA (O + L + D)

Rit naar Lhasa, op 3.650m met onderweg bezoek aan het Mindroling klooster.
Dit klooster is het laatste overgebleven Nyingmapaklooster en ligt in de zijvallei van de Drachi. De Nyingmapa of monniken met de rode hoed zijn aanhangers van het meest oorspronkelijk Tibetaans boeddhisme.

Dag 9: LHASA (O + L + D)

Sightseeing te Lhasa: de kloosters van Drepung en Sera, en de markt van Barkhor. Het Drepung klooster werd gebouwd in 1416 en is het grootste en rijkste van de drie Gele Sekte kloosters in Lhasa. Het Sera klooster daarentegen is het laatste klooster dat gebouwd werd door de Gele Sekte en werd voltooid in 1419. De eerste van 5 Dalai Lama's hadden hier hun paleis. Drepung was ooit het grootste en welvarendste klooster van Tibet met maar liefst 10.000 monniken en 700 andere kloosters onder hun bestuur. Sera is het derde en het kleinste klooster van de drie en is vooral gekend van zijn Dobdobs of gevechtsmonniken die een grote rol speelden in het verzet tegen de Chinezen.

Dag 10: LHASA (O + L + D)

Sightseeing te Lhasa: de Jokhang temple, het Potala Paleis en het Norbulingka Zomerpaleis van de Dalai Lama. Het Potala paleis (gebouwd in 640) is gelegen op de 'rode heuvel', telt 13 verdiepingen, is maar liefst 117m hoog en beheerst hierdoor de Kyichu vlakte. Het Norbulingka park is nu eigenlijk omgedoopt tot volkspark.
In 1755 bouwde de zevende Dalai Lama hier het eerste zomerpaleis en ieder van zijn opvolgers bouwde hier een nieuw paleis. Het laatste werd in 1954 gebouwd door de huidige Dalai Lama vooraleer hij van hieruit vertrok in ballingschap naar India.

Het Potala paleis - gelegen op de 'rode heuvel' - telt 13 verdiepingen en is maar liefst 117m hoog. In Tsedank bezoeken we onder andere het klooster van Yambulakhang

De Jokhang tempel werd voltooid in 647 en wordt gekenmerkt door verschillende architectonische stijlen daar het gebouwd werd door ambachtslui uit China, Nepal en Tibet. Deze tempel is hét geestelijke centrum van Tibet en meeste heilige voor Tibetaanse Boeddhisten.

Dag 11: LHASA - GANDEN - LHASA (O + L + D)

Daguitstap vanuit Lhasa naar het Ganden klooster. Ganden is het tweede grootste klooster van Tibet en ligt zo'n 70km ten oosten van Lhasa. Hier heeft de culturele revolutie serieus toegeslagen; meteen na de komst van de Chinezen in 1959 werden de monniken verdreven. In 1966 werd het zelfs leeggehaald en gedynamiteerd. Sinds 1980 zijn de Tibetanen begonnen aan de bijna onmogelijk reconstructie ervan.

Dag 12: LHASA - GANDEN - LHASA (O + L + D)

Daguitstap vanuit Lhasa naar het Ganden klooster. Ganden is het tweede grootste klooster van Tibet en ligt 70km ten oosten van Lhasa. Hier heeft de culturele revolutie serieus toegeslagen. Meteen na de komst van de Chinezen in 1959 werden de monniken er verdreven, in 1966 werd het zelfs leeggehaald en gedynamiteerd. Sinds 1980 zijn de Tibetanen begonnen aan een bijna onmogelijk reconstructie van dit klooster.

Dag 13: LHASA - GYANTSE (O + L + D)

Rit naar Gyantse via het Yamkrok meer en de Karola bergpas. In Gyantse wordt een bezoek gebracht aan het Palkhor klooster met zijn Khumbum stoepa, de grootste octagonale stoepa in Tibet die maar liefst 6 verdiepingen telt.

Dag 14: GYANTSE - XIGATSE (O + L + D)

Rit naar Xigatse met onderweg bezoek aan het Shalu klooster en het Tashilunpo klooster in Xigatse. Het landschap hier is vrij ruw en is gekenmerkt door zijn vele watervallen veroorzaakt door de vele gletsjers in dit gebied. Het Tashilunpo klooster is één van de belangrijkste kloosters in Tibet. Het werd gebouwd in 1447 en is gesticht door de eerste Dalai Lama. Hier vindt u een gigantisch Boeddhabeeld terug.

Dag 15: XIGATSE - GYANTSE (O + L + D)

Rit langsheen een ruw berglandschap naar Xegar met onderweg bezoek aan het Sakya Klooster. Het Sakya klooster werd in twee perioden, aan weerszijden van de rivier, gebouwd in de 11 tot de 13e eeuw. Vooral de Grote Verzamelhal waarvan het dak gedragen wordt door 14 houten zuilen en de bibliotheek die nu tot de grootste van het land behoort, zijn een bezoek zeker waard.

Het mooie Sakya klooster werd aan weerszijden van de rivier opgetrokken Rongbuk, op een hoogte van 5.000m en dichtbij het Everest Base Camp

Dag 16: XEGAR – RONGBUK – ZANGMU (O + L + D)

Rit naar Rongbuk met een korte trekwandeling naar het Everest Base Camp.
Vervolgens verder naar Nyalam of Zangmu aan de grens met Tibet en Nepal

Dag 17: ZANGMU - KATHMANDU (O + L + D)

Terugrit naar Kathmandu.

Dag 18: KATHMANDU (O + L + D)

Vrije tijd te Kathmandu voor facultatieve excursies of shopping.

Dag 19: KATHMANDU - BRUSSEL (O)

Transfer naar luchthaven voor de terugvlucht naar België

Sterke punten

• De essentie van Nepal met de volledige Kathmanduvallei

• Volledige ontdekking van Tibet; van Lhasa tot aan de grens met Nepal

• Lhasa, Tsedang, Gyantse, Shigatse,...

• De adembenemende landschappen op de Tibetaanse hoogvlakte

• Bezoek aan het basiskamp van de Mount Everest

• Unieke kennismaking met een buitengewoon land in de Himalaya

• Rondreis op basis van vol pension

• Toegangsgelden tot alle vermelde sites inbegrepen

• Visumkosten voor Nepal en Tibet inbegrepen

• Kleine Nederlandstalige reisgroep

Reisweg

Tibet Tibet
Klik op de kaart voor een grotere versie.Stuur naar iemand die geïnteresseerd kan zijn
Asteria Expeditions - Poolexpedities, Reizen buiten het gewone en Lapland bestemmingen