U bent hier: Home Nepal Trektocht Poon Hill en Annapurna Base Camp

18-daagse trekking Poon Hill en Annapurna Base Camp

Trekking Poon Hill & Annapurna Base Camp

Het Annapurna gebied is vooral gekend voor z'n spectaculaire en wondermooie landschappen.
Deze 18-daagse trekking is ideaal voor wie wil kennismaken met deze sport. Een goede gezondheid en basisconditie is voldoende om deel te nemen aan deze trektocht. De tocht begint heel rustig en zonder grote hoogteverschillen zodat u zich perfect kan aanpassen aan de omstandigheden.

Bekijk het volledige programma
Bekijk foto's van dit programma
Prijzen & data van dit programma
Schrijf hier in voor deze reis

Foto's

Hoogtepunten

De trektocht begint in de lage subtropische regio, waar het zelfs in het najaar erg warm kan zijn. Op de terrassen verbouwt de hindoebevolking rijst en houden ze waterbuffels. Het verschil met de achterzijde van het massief is zeer opvallend. De kale valleien worden door de bergen beschut tegen de moessonregens. Het klimaat in de regenschaduw is droog en woestijnachtig. Ook de bewoners zijn anders en eerder van boedhistisch-tibetaanse afkomst.

Andere hoogtepunten:

De opvallende longhouses van de Gurungs
Landrung en de Modi Khola Rivier
Weidse panorama's op Poon Hill

Nepal in het kort

Nepal
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Het land Nepal, officieel de Federale Democratische Republiek Nepal, is gelegen in de Himalaya tussen India en China. Nepal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot voor het begin van de christelijke jaartelling. Het is de geboorteplaats van de Boeddha. Door de ligging van het land heeft het zowel Indiase als Tibetaanse invloeden.

Geografie: Het grootste gedeelte van Nepal is zeer bergachtig. Van de 10 hoogste bergen in de wereld liggen er 8 in Nepal, waaronder de Mount Everest die aan de grens met China (Tibet) ligt.

Taal: Nepali is de algemene taal die echter door heel wat mensen in de dorpen buiten de Kathmanduvallei niet gesproken wordt. Vele kleinere etnische groepen spreken een eigen taal, meestal afkomstig van het Tibetaans (in de bergen) of van het Hindoe (in de lagere regionen). Steeds meer mensen in de steden spreken wel wat Engels.Stuur naar iemand die ge´nteresseerd kan zijn