U bent hier: Home Nepal Trektocht Everest Base Camp en Kala Pattar

Nepal: 18-daagse trektocht
Everest Base Camp & Kala Pattar

Trektocht Everest Base Camp en Kala Pattar

De tocht naar het basiskamp van Mount Everest is terecht een klassieker. Sinds Edmund Hillary en Sherpa Tenzing Norgay in 1953 de hoogste berg ter wereld bedwongen, hebben reeds velen geprobeerd deze prestatie te evenaren. De top bereiken is maar enkelen gegund, maar de tocht naar het basiskamp aan de voet van de Mount Everest is een van de meest geliefde trajecten in het oosten van Nepal.

Bekijk het volledige programma
Bekijk foto's van dit programma
Prijzen & data van dit programma
Schrijf hier in voor deze reis

Foto's

Everest Base Camp

Wie in de voetsporen van Hillary naar het basiskamp wil lopen, moet over een goede conditie beschikken. Het eerste deel van de tocht is voortdurend stijgen en dalen. Het traject is een combinatie van laaggelegen dalen, hooggelegen heuvels en bergen. Na het volbrengen van de tocht heeft u meer kilometers geklommen dan Mount Everest (8.848m) hoog is.

Andere hoogtepunten:

De befaamde piek van Kala Pattar
Het wereldberoemde Tengboche klooster
Duizelingwekkende panorama'sAsteria Expeditions - Poolexpedities, Reizen buiten het gewone en Lapland bestemmingen

Nepal in het kort

Nepal
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Het land Nepal, officieel de Federale Democratische Republiek Nepal, is gelegen in de Himalaya tussen India en China. Nepal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot voor het begin van de christelijke jaartelling. Het is de geboorteplaats van de Boeddha. Door de ligging van het land heeft het zowel Indiase als Tibetaanse invloeden.

Geografie: Het grootste gedeelte van Nepal is zeer bergachtig. Van de 10 hoogste bergen in de wereld liggen er 8 in Nepal, waaronder de Mount Everest die aan de grens met China (Tibet) ligt.

Taal: Nepali is de algemene taal die echter door heel wat mensen in de dorpen buiten de Kathmanduvallei niet gesproken wordt. Vele kleinere etnische groepen spreken een eigen taal, meestal afkomstig van het Tibetaans (in de bergen) of van het Hindoe (in de lagere regionen). Steeds meer mensen in de steden spreken wel wat Engels.Stuur naar iemand die ge´nteresseerd kan zijn