U bent hier: Home Nepal Trekking rond de Annapurna

Trekking rond de Annapurna - 23 dagen

Trekking rond de Annapurna

Tijdens deze unieke trektocht rond besneeuwde bergreuzen doorkruist u alle klimaatzones. Het 23-daags avontuur begint in de lage subtropische regio, waar het zelfs in het najaar erg warm kan zijn. Het verschil met de achterzijde van het massief is zeer opvallend. De kale valleien worden door de bergen beschut tegen de moessonregens. Het klimaat in de regenschaduw is droog en woestijnachtig.

Bekijk het volledige programma
Bekijk enkele foto's
Prijzen van dit programma
Schrijf in voor deze ervaring

Foto's

Hoogtepunten

De trektocht begint in de lage subtropische regio, waar het zelfs in het najaar erg warm kan zijn. Op de terrassen verbouwt de hindoebevolking rijst en houden ze waterbuffels. Door de overvloedige moessonregens gedijen de gewassen hier zeer goed. Het verschil met de achterzijde van het massief is zeer opvallend. De kale valleien worden door de bergen beschut tegen de moesson- regens. Het klimaat in de regenschaduw is droog en woestijnachtig.

Andere hoogtepunten:

De spectaculaire gletsjers van de Annapurna
De prachtige Jarsang Khola vallei
De tempel met de eeuwige vlam in Muktinath

Nepal in het kort

Nepal
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Het land Nepal is gelegen in de Himalaya tussen India en China. Nepal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot voor het begin van de christelijke jaartelling. Het is de geboorteplaats van de Boeddha. Door de ligging van het land heeft het zowel Indiase als Tibetaanse invloeden.

Oppervlakte: Nepal is een Hindoe´stisch koninkrijk begrenst in het noorden door Tibet (China), ten oosten door Sikkim (India) ten zuiden en ten westen door India. Het lang is 800km lang en 200km breed, dus 5x groter dan BelgiŰ.

Taal: Nepale is de algemene taal die echter door heel wat mensen in de dorpen buiten de Kathmanduvallei niet gesproken wordt. Vele kleinere etnische groepen spreken een eigen taal, meestal afkomstig van het Tibetaans (in de bergen) of van het Hindoe (in de lagere regionen). Steeds meer mensen in de steden spreken wel wat Engels.Stuur naar iemand die ge´nteresseerd kan zijn