U bent hier: Home Noord-India Buitengewoon Sikkim

Sikkim: 12-daagse culturele rondreis

Buitengewoon Sikkim

Sikkim is een deelstaat van India, maar sluit qua traditie en cultuur nauw aan bij de andere Himalaya landen zoals Nepal, Tibet en Bhutan. Dit komt doordat Sikkim vroeger een zeer gesloten, kleine Himalayastaat was. Deze streek is nog niet zo toeristisch, maar ook hier vindt men wondermooie landschappen terug die men enkel en alleen in de Himalaya kan tegenkomen.

Meer lezen

Bekijk het volledige programma
Bekijk het fotoalbum
Prijzen van dit programma
Schrijf hier in voor deze rondreis

Foto's

Ongekende natuurpracht

Sikkim biedt een uitzonderlijke flora, meer dan 600 soorten orchideeën sieren het landschap, en een gevarieerde fauna (met beren, panda's en everzwijnen). Gecombineerd met het culturele erfgoed dat het land rijk is, is deze bestemming een absolute aanrader.

Enkele hoogtepunten:

Uiterst volledige culturele rondreis
Bezoek een typische Tea Garden
Authentieke cultuur- en natuurpracht

Sikkim in het kort

Sikkim
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Oppervlakte: Sikkim is een deelstaat van India in het Himalayagebergte. De staat ligt in het noordelijke deel van het land en heeft een oppervlakte van 7096km². Het is de dunstbevolkte staat in India, en de op één na kleinste.

Klimaat: Sikkim heeft een tropisch klimaat. De zomers zijn er heet en vochtig, met temperaturen tot 45° C. In het noorden zijn de winters zacht en droog met een minimum van 10° C en een gemiddelde van 17° C.

Geografisch: Ondanks zijn kleine oppervlakte, is Sikkim geografisch divers, door zijn ligging aan de uitlopers van de Himalaya. Het gebied strekt zich uit van tropisch in het zuiden tot toendra in het noorden. De Kanchenjunga, 3e hoogste berg in de wereld, ligt in Sikkim.Stuur naar iemand die geïnteresseerd kan zijn