U bent hier: Home Nepal Trekking Everest gebied

15-daagse trekking in Everest gebied

Trekking Everest gebied

Geniet van prachtige panomarama's en maak kennis met de sherpacultuur tijdens dit 15-daags programma. Deze standaardtrekking combineert een programma zonder al te grote hoogteverschillen met een interessant vleugje Nepalese cultuur. Er wordt gestart op 2.800m en na 7 dagen bereiken we een hoogte van meer dan 4.000m.

Meer lezen

Prijzen van deze programma's Schrijf in voor deze rondreis

Foto's

Tengboche klooster

Dit 15-daags programma biedt een eenvoudige trekking gecombineerd met een interessant vleugje cultuur en laat u kennismaken het leven van de sherpa's. Het is een ideale introductie, zonder grote hoogteverschillen.

Verder op het programma:
Het Chheplung klooster
Khumjung, de groene vallei
Phunki Tenga met zijn watermolens

Nepal in het kort

Nepal
Klik op de kaart voor een grotere versie.

Het land Nepal, officieel de Federale Democratische Republiek Nepal, is gelegen in de Himalaya tussen India en China. Nepal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot voor het begin van de christelijke jaartelling. Het is de geboorteplaats van de Boeddha. Door de ligging van het land heeft het zowel Indiase als Tibetaanse invloeden.

Oppervlakte: Nepal is een Hindoe´stisch koninkrijk begrenst in het noorden door Tibet (China), ten oosten door Sikkim (India) ten zuiden en ten westen door India. Het land is 800km lang en 200km breed, zo'n 5x groter dan BelgiŰ.

Taal: Nepali is de algemene taal die echter door heel wat mensen in de dorpen buiten de Kathmanduvallei niet gesproken wordt. Vele kleinere etnische groepen spreken een eigen taal, meestal afkomstig van het Tibetaans (in de bergen) of van het Hindoe (in de lagere regionen). Steeds meer mensen in de steden spreken wel wat Engels.Stuur naar iemand die ge´nteresseerd kan zijn